U ekonomski jakoj Srbiji jačaju i radnička prava

Izvor: RTS, 01.Maj.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ekonomski jakoj Srbiji jačaju i radnička prava

Predsednik Gradskog odbora SPS-a i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić položio je venac na spomenik Dimitriju Tucoviću u Beogradu i poručio da samo ekonomski jaka i razvijena Srbija može da dovede do jačanja radničkih prava.
Aleksandar Antić je, nakon polaganja venaca, povodom Prvog maja međunarodnog praznika rada u ime SPS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zahvalio zaposlenima i predstavnicima sindikata zbog podrške vladinim ekonomskim merama, prenosi Tanjug.

Antić je rekao da će vlada i SPS i dalje biti posvećeni ekonomskom razvoju, privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mesta, a to je kako je rekao, jedini ključ za bolji život.
Srpsko zakonodavstvo, rekao je Antić sadrži sve socijalne tekovine evropskog zakonodavstva i sa takvom praksom će se nastaviti.
"U prvi plan u godini pred nama stavljamo privredni rast i razvoj i verujemo da ćemo uz podršku građana i sindikata ostvariti ciljeve koji su pred vladom", rekao je Antić.
On je rekao da je od usvajanja Zakona o radu otvoreno nekoliko desetina hiljada novih radnih mesta.
"Činjenica je da je u Srbiji u proteklih godinu dana značajno smanjena nezaposlenost. To su podaci Nacionalne službe za zapošljavanje ali i PIO jer jer se broj PIO osiguranika povećao", rekao je on navodeći da je Srbija u turbulentnom vremenu i da se neka radna mesta i gase.
Antić je istakao da je činjenica da je broj zaposlenih u Srbiji u ovom trenutku veći nego što je bio ranije, navodeći da je sada stopa nezaposlenosti 16,8 odsto a da je 2012. godine bila gotovo 25 procenata.
"Ne tvrdim da je reč o isključivo novim radnim mestima nego o odgovornom pristupu države koja je dovela do toga da određeni broj ljudi iz sive zone pređe u zonu regularnog zapošljavanja", rekao je on.
Antić je na pitanje novinara da li je vlada levo ili desno od centra, rekao da vlada sprovodi odgovoran ekonomski program i u prvi plan stavlja ekonomski razvoj države kao preduslov za ostvarivanje socijalne pravde.
"Kada je u vladi SPS ta vlada ne može da bude vlada desnice", rekao Antić.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.