Španac se provozao Beogradom (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Jun.2011, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Španac" se provozao Beogradom (VIDEO)

Promotivna vožnja prvog tramvaja dopremljenog iz Španije u Beograd obavljena je danas, dok se njegovo uvođenje u redovni saobraćaj očekuje u avgustu.

Novi, niskopodni, klimatizovani tramvaj "španac" sa 77 mesta za sedenje, koji će od avgusta saobraćati Bulevarom kralja Aleksandra, prošao je danas Novim Beogradom, uz prisustvo gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa i predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića.

Tokom vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izmenjen tramvajski saobraćaj

Beograd: Stigao prvi španski tramvaj

Gradonačelnik Dragan Đilas je posle promotivne vožnje rekao da će se 30 novih tramvaja naći na ulicama Beograda do kraja 2012. godine. Prema njegovim rečima planirano je da se tokom leta uvede klima u 114 autobusa, a da se u nekom narednom periodu kupi još 250 autobusa, što, zajedno sa novim trojlejbusima i tramvajima, predstavlja znatno poboljšanje i unapređenje voznog parka gradskog saobraćaja.

Antić je rekao da će građani odgovoriti na poziv grada da više koriste javni prevoz i smanje gužve samo ukoliko uslovi vožnje budu poboljšani.

Do kraja godine očekuje se da na ulicama Beograda bude osam novih tramvaja, dok će isporuka svih biti obavljena do oktobra 2012. godine, najavio je direktor GSP "Beograd" Mileta Radojević.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.