Sindikat: “Prvi maj” duguje radnicima četiri miliona evra

Izvor: Blic, 19.Feb.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: “Prvi maj” duguje radnicima četiri miliona evra

Poverenik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u pirotskom “Prvom maju” Goran Živadinović, izjavio je da su najveće obaveze tog preduzeća u stečaju prema radnicima, koji potražuju oko četiri miliona evra.

Potraživanja radnika čine 60 odsto svih obaveza “Prvog maja”, precizirao je Živadinović.

- Ove obaveze su nastale na osnovu izvršnih sudskih presuda, tačnije na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razlike između isplaćenih i minimalnih cena rada od 2008. do 2011. godine. Sudski spor dobilo je 1.400 radnika, kojima su do sada isplaćene dve rate - rekao je poverenik ASNS.

On je na današnjem skupu sa radnicima, u prostorijama Gradskog sindikata u Pirotu, napomenuo da će ostatak duga biti namiren od prodaje sedam prodavnica, lokala “Prvog maja”.

Dinamika je, međutim, poslednjih meseci usporena zvog štajka advokata, dodao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.