RADNICI METAL SISTEMA OSTAJU U ZGRADI OPŠTINE

Izvor: Kurir, 29.Apr.2011, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNICI "METAL SISTEMA" OSTAJU U ZGRADI OPŠTINE

KRAGUJEVAC - Radnici "Metal sistema", koji danonoćno borave u Skupštini grada Kragujevca tražeći da država bude većinski vlasnik te privatizovane firme, i za prvomajske praznike ostaće u zgradi opštine, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata u toj fabrici Miloš Tanasković.

Iako je vlada Srbije juče donela odluku o potpisivanju ugovora o preuzimanju 57 odsto vlasništva, radnici će, tvrdi Tanasković, zgradu opštine napustiti tek kada taj Ugovor bude potpisan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i ukoliko dobiju čvrsta uveravanja da će najkansije do sledeceg petka biti završena procedura preregistracije firme u Agenciji za privredne registre.

- Poučeni dosadašnjim iskustvima da postoje odluke i obećanja, ali ne i njihova realizacija odlučili smo da ostanemo u Skupštini grada sve dok ne budemo imali čvrste dokaze da je država većinski vlasnik - naveo je Tanasković.

Odlukom vlade radnici "Metal sistema", njih 266 zaposlenih, biće vlasnici 10 procenata imovine firme, a dosadašnji vlasnik Dragoljub Radulović 33 odsto.

Dogovor o prenosu vlasništva i preregistracije firme sredinom ovog meseca postignut je između radnika, vlasnika i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Sličan dogovor postignut je i decembra prošle godine, ali nije realizovan.

Preduzeće "Metal sistemi" nastalo je pre tri godine kada je Radulović za 1,7 miliona evra kupio jedan deo industrije krupnih lanaca "Filip Kljajić".

Radnici mesecima insistiraju na podržavljenju imovine jer je preduzeće, koje, kako tvrdi Tanasković, ima tržište i kupce, suočeno sa finansijskim problema zbog toga što mu vlasnik duguje više od 17 miliona evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.