Prvomajski eko susreti na Karašu

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvomajski eko susreti na Karašu

BELA CRKVA - Novu turističku sezonu u Banatu otvara manifestacija "Prvomajski eko susreti na Karašu", koja ima za cilj da predstavi još jedan atraktivan lokalitet u opštini Bela Crkva.

Reka Karaš jedinstvena je u Vojvodini po svojim slapovima, na delu koji se nalazi u blizini sela Jasenovo, oko 12 kilometara udaljenom od Bele Crkve.

Organizatori "Prvomajskih eko susreta na Karašu" su Mesna zajednica Jasenovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ekološko društvo "Karaš" i Turistička agencija "Altra" iz Bele Crkve.

Prostor oko slapova uređen je zahvaljujući pre svega ekološkom društvu "Karaš", tako da se na tom delu sada mogu organizovati sportsko-rekreativni, zabavni i drugi programi.

Posebno je interesantan park skulptura koji je nastao zahvaljujući vajarskoj koloniji koja se već nekoliko godina održava na ovom prostoru.

Program predviđa raznovrsna dešavanja - izložbe, ponudu domaćih proizvoda i rukotvorina, sportska takmičenja i gurmanske majstorije, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Posetioci će imati priliku i da se voze čamcem, jašu na poni konjićima, oprobaju se u turniru u odbojci i takmiče u pravljenju najbolje fotografije.

Predviđena je i demonstracija veština kluba borilačkih sportova i peint bol igre, karikaturista Đura Pavkov - Genije crtaće karikature posetilaca, a Klub ekstremnih sportova iz Pančeva organizovaće spuštanje kanuima niz reku.

Gosti će pored toga moći da uživaju u jezerima Bele Crkve, u Staroj Palanci na Dunavu, kao i u Deliblatskoj peščari.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.