Prvomajska putovanja ili krečenje stana

Izvor: RTS, 29.Apr.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvomajska putovanja ili krečenje stana

Ako se bira između, na primer, krečenja stana i putovanja, građani Srbije se odlučuju za ovo drugo. Svake godine raste broj prodatih aranžmana za inostranstvo, a puna su i domaća turistička mesta. Rado se putuje i za prvomajske praznike.
Evropske prestonice, zemlje u regionu i gradovi širom Italije, najpopularniji su među domaćim turistima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Direktor JUTE Aleksandar Seničić kaže da se cene, u zavisnosti od destinacije, kreću od 40 evra za najjeftinije aranžmane koji podrazumevaju jedno ili dva noćenja, do nekoliko stotina evra u zavisnosti da li je prevoz autobusom ili avionom.
"Imamo veliku ponudu avionskih aranžmana jer uvek jedan deo, manji deo ljudi se odlučuje za te skuplje arnamžmane", rekao je Seničić.
U Srbiji su ovih dana najpopularnije Prolom, Lukovska, Sokobanja i Vrnjačka banja.
"Ono što imamo kao informaciju od lokalnih turističkih organizacija je da se organizuje veliki broj različitih manifestacija za prvomajske praznije. Dosta kapaciteta je popunjeno, a negde i sve rasprodato. Imamo najave velikog broja gostiju iz Bugarske i Rumunije u pograničnom delu Srbije", rekla je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.
Na Kopaoniku od pre dva dana nema više skijanja. To ipak ne znači da neće biti zabavno na planinama.
Dejan Ćika, direktor "Skijališta Srbije" kaže da će Kopaonik i Tornik na Zlatiboru raditi za vreme prvomajskih praznika.
"Turistima će biti na raspolaganju adrenalinski sadržaji, panoramska vožnja žičarom i vožnja bobom na šinama. Kopaonik će raditi svakog dana od devet do 16 sati, a Tornik od 10 do 17 sati za vreme praznika", kaže Ćika.
Mnogi će se ovih dana odmarati i uz pomoć vaučera. Do sada ih je podeljeno više od 30.000, što je 120 odsto više nego u isto vreme prošle godine.
"Ako se takav trend nastavi do jula ćemo podeliti svih planiranih 60.000 vaučera. Mi ćemo tražiti dodatna sredstva iz budžetske rezerve kako bismo mogli da produžimo akciju do 15. oktobra", rekao je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.
Mnogi će sa setom primetiti da mi već godinama od praznika rada i njegovih simbola čuvamo njegovo ime, proslavljamo ga neradno i zaboravljamo njegove ideale sadržane u tri osmice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"BLIC" VODIČ Ovo su najpopularnija mesta za prvomajski uranak

Izvor: Blic, 29.Apr.2017

Za predstojeće prvomajske praznike najveći broj građana Srbije imaće na raspolaganju četiri neradna dana koja će, tradicionalno, provesti sa porodicom i prijateljima, na putovanju ili u prirodi...Onima koji ne otputuju u inostranstvo, na raspolaganju su brojna izletišta. Evo koja su vam najbliža,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.