Protest radnika na Trgu Nikole Pašića

Izvor: RTS, 01.Maj.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika na Trgu Nikole Pašića

Pod sloganom “Da plate ustanu, a mladi ostanu“ na Trgu Nikole Pašića u toku je protest radnika koji organizuju dva najveća reprezentativna sindikata Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost.
Okupljenima na Trgu Nikole Pašića obratiće se lideri dva sindikata Ljubisav Orbović i Zoran Stojiljković.

Protestu prisustvuje i ministar rada Zoran Đorđević. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U prvomajskom proglasu sindikati su se založili za veće plate i bolju perspektivu, posebno za mlade koji u potrazi za poslom i boljom zaradom odlaze iz zemlje.
Procenjuju da njih oko 30.000 svake godine napusti zemlju i zbog toga je važno da društvo i država, koji su im omogućili dobro i skupo školovanje, stvore uslove da oni to svoje znanje primene, navode sindikati.
Sindikati se zalažu i za bolji položaj penzionera, ali i nezaposlenih.
Sa Trga Nikola Pašića okupljeni će ustaljenom putanjom krenuti do Skupštine i Vlade Srbije, kako bi svoje zahteve i simbolično predočili onima koji odlučuju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest "Da plate ustanu, a mladi ostanu" u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2018

U Beogradu je, povodom Međunarodnog praznika rada, održan protest UGS "Nezavisnost" i Saveza samostalnih sindikata Srbije pod sloganom "Da plate ustanu, a mladi ostanu"...Policijski službenici PS Stari grad doveli su u prostorije policijske stanice dve osobe zbog remećenja javnog reda i mira na današnjem...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.