Prikupljanje potpisa za prvi park u Durlanu svake subote do kraja maja

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2021, 10:42

Prikupljanje potpisa za prvi park u Durlanu svake subote do kraja maja

Od 15. do 29. maja, svake subote u Knjaževačkoj ulici u Durlanu građani će moći da stave svoj potpis na peticiju i podrže inicijativu za dobijanje prvog durlanskog parka, objavili su iz Inicijative "Zeleni zid". Oni koji ne uspeju da dođu do štanda, dodaju, akciju će moći da podrže i preko interneta.

Posle akcije čišćenja prostora oko zgrada, stanari Knjaževačke pokreću inicijativu da deo očišćenog prostora dobije zvaničan status parka, a da bi u tome uspeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako su ranije najavili, obratiće se nadležnima peticijom.

Kako ističu iz "Zelenog zida", mesto gde će građani moći da potpišu peticiju od 11 do 13 sati biće štand ispred AS trgovine u Knjaževačkoj, a sa tom akcijom nastaviće i na internetu, gde će pokrenuti onlajn peticiju od ponedeljka.

Važno nam je da ostvarimo neposrednu komunikaciju sa što više komšija i tako u razgovoru sa njima čujemo kakav bi park želeli da imaju u Durlanu i da li imaju dovoljno slobodnih, zelenih javnih površina i igrališta za decu, šta misle o zaštiti životne sredine, odlaganju otpada, kvalitetu vazduha - ističu iz "Zelenog zida".

Ističu da je obaveza svih koji dođu da potpišu peticiju da se pridržavaju svih epidemioloških mera.

Pozivaju građane da sa svojim prijateljima podrže inicijativu i tako, kako kažu, učine nešto dobro za sebe, svoju decu, ali i za zdraviji život i životnu sredinu.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.