Prepuna izletišta najava izuzetne sezone u Sokobanji

Izvor: RTS, 01.Maj.2015, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepuna izletišta najava izuzetne sezone u Sokobanji

Tradicionalno, mnogi u Srbiji su za odmor u vreme prvomajskih praznika izabrali Sokobanju. Oko 30.000 posetilaca boravi u tom mestu, čija su izletišta zbog lepog vremena od juče prepuna.
Dok su se gosti odmarali, meštani su radili i na Praznik rada. Kažu da su prvomajski praznici prava prilika da se i pre sezone nešto zaradi.

Većina gostiju je smeštena u privatnim apartmanima, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su zbog stečaja i loše privatizacije, hotelski kapaciteti prepolovljeni.
Direktor "Infocentra Sokobanja" Vojkan Nikodijević kaže da se cene kreću od 600 do 1.000 dinara po osobi.
"Cene smeštaja su sada prepolovljene u odnosu na cene u sezoni. Nikome nije skupo i svi su zadovoljni", priznaje Nikodijević.
Zbog povoljnih cena smeštaja i vanpansionskih usluga u vreme prvomajskih praznika u Sokobanju najviše dolaze turisti sa juga Srbije, ali i iz Beograda i Novog Sada.
Takođe, u ovo vreme, Banju pod Ozrenom vole i Makedonci i Crnogorci.
Direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja Ljubinko Milenković tvrdi da je posećenost za prvomajske praznike uvek bila reper za to kakva će glavna sezona biti.
"Po ovome sada možemo reći da će sezona biti izuzetna", navodi Milenković.
Uoči praznika, 40 meštana Sokobanje dobilo je posao jer je hotel "Zdravljak", davanjem u zakup, posle šest meseci ponovo proradio.
Zakupac hotela "Zdravljak" Aleksandar Petrović priznaje da Beograđani za praznike obično idu na Zlatibor, gde vanpansion može biti dvostruko skuplji nego u Sokobanji. "Ovde ako hoćete da popijete kafu, platićete duplo manje", kaže Zdravljak.
Na Banjskoj promenadi, kafa je ovih dana koštala 70, a sok 120 dinara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na Ulcinjskoj rivijeri za prvomajske praznike 20.000 gostiju

Izvor: Capital.ba, 02.Maj.2015, 14:22

ULCINJ, Ulcinjsku rivijeru tokom prvomajskih praznika posjetilo je 20.000 gostiju iz zemlje i regiona. Hotelski kapaciteti na Ulcinjskoj rivijeri su dobro popunjeni, dok znatan broj gostiju boravi i u privatnom smještaju, prenosi lokalni portal „Ul-info“. Gosti su mogli da uživaju u programu koji...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.