Palić se priprema za prvomajski uranak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palić se priprema za prvomajski uranak

I ove godine se očekuje veliki broj posetilaca tokom proslave Prvog maja na Paliću. Vreme za sada ne ide na ruku organizatorima, ali se očekuje da će narednih dana prestati kiša pa će sve planirane aktivnosti moći da se održe.

Na Paliću inače teku poslednje pripreme za Prvomajski uranak. Preduzeće Park Palić kao organizator i ove godine je pripremilo bogat program.

Manifestacija počinje u subotu 30. aprila i traje do 3. maja, dakle jedan dan više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nego prošle godine. U ponudi će biti bogata gastronomska ponuda, zabava za najmlađe, sportska dešavanja, ali i neke specifične aktivnosti koje svake godine daju posebnu notu obeležavanju Prvog maja na Paliću.

"Interesovanje je veće nego prošle godine. Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni što svedoči o atraktivnosti Palića kao turističke destinacije. Sva četiri dana će biti Luna park, predstavljanje starih zanata, vašar i bogata ugostiteljska ponuda", ističe Oliver Tomić ispred preduzeća Park Palić d.o.o.

Narednog vikenda na Paliću će biti održan i Stringtown festival, spektakularni muzički prvomajski pop rok festival koji obećava dobar program, uz nastupe poznatih bendova.

"Festival će ugostiti najveće zvezde srpskog roka i roka stare Jugoslavije, kao što su Crvena Jabuka, Zabranjeno pušenje, Ortodox Celts, Eleketrični orgazam, Divlje Jagode, dakle zvučna imena i to bi trebalo da doprinese većoj posećenosti Prvomajskog uranka na Paliću", kaže Tomić.

Organizatori očekuju da će narednih dana vreme biti naklonjeno svim dešavanjima na Paliću.

"To nam je bitno zbog tradicionalnog 41.Trimbija koji se održava prvog maja. Bitno je da ne pada kiše dok ljudi voze bicikla, pešače ili idu rolerima do Palića. Trimbi kreće u osam ujutro ispred zgrade Jadran u Subotici. Za sada vidimo da u narednih 48 sati ne bi trebalo da bude kiše", optimista je Tomić.

Tradicionalna manifestacija "Prvomajski Uranak" na Paliću organizuje se po 126. put.

166

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.