Novogodišnji bazar školaraca iz Vrtogoša

Izvor: RTS, 25.Dec.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji bazar školaraca iz Vrtogoša

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika, u Osnovnoj školi „Prvi maj“ u Vrtogošu kod Vranja organizovan je prodajni bazar humanitarnog karaktera. Učenici i nastavnici izložili su predmete koje su napravili u okviru jednosmenskog rada. To je jedina škola na teritoriji grada koja je ove godine uvela jednosmensku nastavu.
Predmeti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od prirodnih materijala, prilagođeni praznicima, proslavama. Osnovci su nekoliko nedelja pripremali ukrase, pogodne poklone i pokazali ih u holu škole.

„Mi možemo to da spremimo za kratko vreme i uživamo u tome, volimo to da radimo, lepo je“, kaže Ognjen Zlatanović, učenik OŠ „Prvi maj“, Davidovac.
„Pomagali su nam i roditelji jer smo pravili radionice zajedno sa roditeljima. Koristili smo predmete iz prirode“, ističe Aleksandra Joksimović, učenica OŠ „Prvi maj“, Vrtogoš.
„Pravili smo čovečuljke, patuljke od panjeva, devojčice i dečake od saksija", kaže Luka Ristić, učenik OŠ „Prvi maj“ isturenog odeljenja u Ristovcu.
Sve predmete izradili su u okviru školskih aktivnosti. Dvadeset šestoro učenika iz Ristovca i Davidovca uključeno je u jednosmenski rad, primenjuju pet modela dodatne nastave.
„Cilj jednosmenskog rada nije samo podrška u učenju, već da se kod učenika razvije interesovanje za kulturu, tradiciju, umetnost“, kaže Marijana Petrović, učiteljica u OŠ „Prvi maj“ u Ristovcu.
„Produbljuju se i proširuju sadržaji redovne nastave, a to sve doprinosi postignućima učenika. Naročito dolaze do izražaja učenici koji slabije napreduju“, navodi Snežana Stefanović, pedagog OŠ „Prvi maj“ u Vrtogošu.
U školi redovno organizuju prodajne bazare kako bi kod učenika podstakli preduzetnički, takmičarski duh. A novcem pomažu učenicima, ulažu u školu.
„Ove godine smo se opredelili da kupimo lopte, imamo akciju ko će više lopti da sakupi po odeljenjima, tako da je ovaj vašar prilika da učenici ostvare svoj cilj“, kaže Slađana Dimčić, direktorka OŠ „Prvi maj“ Vrtogoš.
Osnovnu školu „Prvi maj“ u Vrtogošu i u nekoliko izdvojenih odeljenja u susednim selima pohađa 238 učenika.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.