Nišlije pre 67 godina Prvi maj slavile uz kišu u Sićevu, Ploči, Niškoj Banji, ali i planinarskim pohodima na Kopaonik

Izvor: JužneVesti.com, 01.Maj.2023, 13:01

Nišlije pre 67 godina Prvi maj slavile uz kišu u Sićevu, Ploči, Niškoj Banji, ali i planinarskim pohodima na Kopaonik

“Kišovito i hladno vreme nije omelo mnogobrojne izlete u prirodi, koji su odavno postali tradicija. Sićevo, Ploča i Niška Banja i druga mesta omiljena su izletišta niških građana prilikom praznika, koja i ovom prilikom nisu ostala bez velikog broja posetilaca”, pisale su 1956. godine Narodne novine, a danas od zaborava čuva Istorijski arhiv Niša.

Te godine 18 članova Planinarskog društva “Suva planina” iz Niša krenulo je na četvorodnevni pohod na Kopaonik, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gde su, kako su pisale Narodne novine, uspeli da osvoje 2017 m visok vrh Suvo Rudište.

U niškoj Tvrđavi organizovana je smotra planinki i izvidnika u čast Prvog maja, a svečano obučeni građani, šetali su praznično raspoloženim gradom.

Okupljali su se se pored otvorenih prozora javnih ustanova, gde su sa radio aparata odjekivali zvuci partizanskih marševa i glas spikera koji je najavljivao paradu jedinica JNA pred svojim vrhovnim komandantom - pisalo je u članku.

Za razliku od njihovih nekadašnjih sugrađana iz 1956. godine, Nišlije koje planiraju da Prvi maj provedu u prirodi, moći će da uživaju u lepom vremenu, jer meteorolozi najavljuju da će biti sunčano, bez kiše i bez vetra. Temperatura će biti od 11 do 21 stepen.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.