Mura rasprodaje, Prvi maj u stečaj

Izvor: B92, 12.Maj.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mura rasprodaje, Prvi maj u stečaj

Posle dva bezuspešna pokušaja prodaje AHA Mure, stečajni upravnik te slovenačke firme priprema teren za treći pokušaj prodaje njene imovine.

Njena ćerka firma u Srbiji AHA Mura "Prvi maj" je pred stečajem, piše slovenački list Dnevnik.

"Iako je srpska vlada pre tri godine odobrila višemilionsku subvenciju Muri za preuzimanje kompanije Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maj Pirot, ova će kompanija uskoro potonuti u stečaj. Bez posla će ostati oko 1.300 radnika", piše Dnevnik.

List napominje da je sudbina "Prvog maja" bila poznata još krajem aprila, jer poverioci na sudu nisu odobrili predlog finansijske reorganizacije. Time se izjalovio i predstečajni postupak koji su u kompaniji predložili početkom godine.

U međuvremenu, stečajni upravnik AHA Mure Stevo Radovanović priprema teren za novi pokušaj prodaje njene imovine, a ovoga puta će početna cena iznositi 2,3 miliona evra, što je upola manje nego prilikom prve prodaje održane prošle godine.

Zaposleni u pirotskoj fabrici "AHA Mura Prvi maj", koja već deset meseci ne radi i zato 1.300 zaposlenih ne prima plate i nema overene zdravstvene knjižice, najavili su podnošenje krivične prijave protiv NN lica kako bi se ispitala privatizacija i to ko je odgovoran za situaciju u kojoj se nalazi pirotska konfekcija.

Član Inicijativnog odbora radnika ove kompanije Novica Andrejev rekao je da su radnici počeli da prikupljaju potpise neophodne za podnošenje krivične prijave, a cilj im je da se utvrdi odgovornost onih koji su zaslužni za situaciju u kojoj se nalazi pirotska fabrika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.