Medalja za dobrovoljnog davaoca krvi

Izvor: RTS, 11.Maj.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalja za dobrovoljnog davaoca krvi

Jedanesti maj je nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi. Smederevac Milija Jovanović Daka, od sedamnaeste godine krv je dao 152 puta. Kao vojnik, dajući krv, spasao je dva života.
Brojna priznanja i medalje na kojima bi Milivoju Jovanoviću iz Smedereva zavideli mnogi sportisti, dobijeni su ne u sportu već kao zasluga za humani gest kojim je pomogao mnogima da se izbore sa bolešću ili teškom operacijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prvi put dao je krv sa 17 godina, u vojsci, jer ga je kapetan zamolio, a potom - svestan humane strane tog gesta - to je činio tri-četiri puta godišnje.
U Službi transfuzije smederevskog Zdravstvenog centra "Sveti Luka" dobro poznaju Daku. Toj ustanovi se svakog dana javi po desetak davalaca.
Milivoje Jovanović poziva sve mlade da krenu njegovim stopama i daju krv, jer će na taj način doprineti svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi.
rts.smederevo@rts.rs
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.