Maturanti oštetili fontanu na Trgu Nikole Pašića

Izvor: Blic, 01.Jun.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti oštetili fontanu na Trgu Nikole Pašića

Posle više incidenata u kojima su gradske fontane ugrožavane bacanjem deterdženta još od prvog dana njihovog puštanja u rad, juče je došlo do još ozbiljnijeg narušavanja, i to jedne od najreprezentativnijih – fontane na Trgu Nikole Pašića, saopštilo je JKP „Beogradski vodovod i kanlizacija”.

U saopštenju se navodi da su u četvrtak 31. maja, u kasnim večernjim satima maturanti beogradskih škola, koji se tradicionalno "kupaju" u toj fontani u centru grada da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi obeležili završetak školovanja, pokidali električne kablove i uništili dekorativno osvetljenje na tom objektu.

To preduzeće je podsetilo da je u prethodnom periodu rad fontana u više navrata ugrožavan zbog toga što su nepoznati počinioci u njih sipali deterdžent, dok je juče, prilikom proslave maturanata, "nekoliko učenika bilo povređeno zbog flaša koje su razbijali u fontani".

- Nadamo se da će sve nadležne institucije reagovati na ovakvo ponašanje i da će uraditi sve kako bi počinioci bili pronađeni i kako bi odgovarali za uništavanje javne imovine. Ovakva praksa mora da bude prekinuta, inače će se i druga "slavlja" završavati uništavanjem i povređivanjem - navodi se.

Povezane vesti: Maturanti povređeni prilikom slavlja u fontani na Trgu Nikole Pašića U fontanu po tradiciji
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oštećena fontana na Trgu Nikole Pašića

Izvor: Studio B, 01.Jun.2012

Kasno sinoć ozbiljno je oštećena fontana na Trgu Nikole Pašića. ..Grupa maturanata pokidala je električne kablove i uništila dekorativno osvetljenje na fontani. O incidetu je odmah obaveštena Komunalna policija i dežurna patrola MUP-a...Tokom dana isključena je fontana da bi se sanirao kvar...Iz...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.