Izvor: Njuz.net, 01.Maj.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepo vreme i ove godine sprečilo masovne proteste radnika za 1. maj

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeCELA SRBIJA, 1. maj 2018, (Njuz) – Lepo vreme i ove godine sprečilo je radnike da povodom Prvog maja – praznika rada izađu na masovne proteste zbog malih zarada, loših i teških uslova rada i tako ustanu u odbranu svojih radničkih prava.
Deo radnika koji su ipak primili kakvu takvu platu je lep dan iskoristio za dolazak u prirodu i pravljenje roštilja, popularni uranak, dok oni koji nisu primili platu opredelili su se za ostanak kod svojih kuća ili lagane šetnje parkovima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << /> – Znate kako, Prvi maj je jednom u godinu dana i stvarno bi bilo šteta da se ovakav lep dan ne iskoristi za roštiljanje. Ako sledeće godine bude loše vreme, onda bih možda i mogao na neki protest – kaže Dragan S.
On dodaje i da do poslednjeg trenutka nije bio siguran da li će biti prvomajskog uranka za njega.
– Bogami, bilo je povuci-potegni, ali juče mi legla januarska plata. Podelio gazda koverte – priča Dragan dok pivom malo zaliva roštilj.
Iz sindikata poručuju da su oni uvek na strani radnika i da će uvek i su svakoj prilici stati rame uz rame sa njima.
– Kako radnici kažu, mi tako radimo jer smo mi tu zbog radnika. A sad me izvinite, moj je red da okrećem ražanj. Tu smo se malo sindikalno okupili na Kosmaju – kratko nam je rekao jedan od sindikalnih lidera Ljubisav Orbović.
Bane Grković

Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.