Kamenički park u novom ruhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenički park u novom ruhu

Jesen i boje koje ukrašavaju parkove, zapravo su poziv prirode na šetnju i opuštanje. Kamenički park, do skoro poznatiji kao omiljeno odredište sugrađana za prvomajske praznike, pretvorio se u oazu koja se može posetiti tokom cele godine.

Na svega deset minuta od gradske buke, prostire se jedna od najlepših dunavskih oaza, koja je poslednjih meseci postala svakodnevni izvor dobre energije, tamnozelenih pejzaža i čistih i širokih pešačkih staza. Da je neosporivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najlepše od jutra uzeti svež vazduh i oktobarske zrake sunca, potvrdili su i ljubitelji prirode.

Prošle godine, započeta je prva faza obnavljanja Kameničkog parka, koji se prostire na 33 hektara, a potiče iz davne 1797. To je park koji ima i status spomenika prirode, a prethodnih decenija, bio je zapušten. Park je dobio novi urbani mobilijar i pešačke staze.

"Trim staza je završena, postavljen je parkovski mobilijar, klupe, kante, rekonstruisano je jezero, imamo sad i dečje igralište koje je uređeno za najmlađe posetioce", kaže Jelena Budimčić potparolka JKP "Gradsko zelenilo".

Razlog više za posetu Kameničkom parku, jesu i nove edukativne tačke za organizovane posete vrtića ili škola, dodaju iz Zelenila.

"Da nauče šta sve živi u prirodi, pa tako hotel za insekte, kućica za slepe miševe, i razne edukativne tačke", dodaje Budimčić.

Za naredni period, predviđeno je i uređenje novih parking mesta, što će omogućiti građanima da lakše priđu parku automobilima.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.