ITALIJA SE BLIŽI FRANCUSKOJ I ŠPANIJI: Najveći broj novozaraženih od maja, HRVATSKA neizostavna tema

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2020, 22:25

ITALIJA SE BLIŽI FRANCUSKOJ I ŠPANIJI: Najveći broj novozaraženih od maja, HRVATSKA neizostavna tema

Za razliku od prvog talasa virusa u Italiji koji je bio koncentrisan na severu zemlje i naveo vladu da u martu naredi izolaciju od preko dva meseca, ovog puta je zahvaćena cela teritorija zemlje

Italija, koja je do sada bila među zemljama relativno pošteđena ponovnim izbijanjem zaraze koronavirusa, u poslednja 24 časa zabeležila je 845 novih slučajeva.

Ministarstvo je juče već zabeležilo 642 nova slučaja u odnosu na utorak potvrđujući uzlaznu krivu novih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slučajeva zaraze u Italiji.

- Nismo u tako lošoj situaciji kao Francuska i Španija, ali sadašnja situacija nije zadovoljavajuća - ocenio je profesor Masimo Gali, šef odeljenja za infektivne bolesti u prestižnoj milanskoj bolnici Sako.

Upitan za razloge takvog skoka broja slučajeva Gali je ocenio da je okončanje mera izolacije dalo preteran osećaj lažne sigurnosti.

- Treba da pazimo ili ćemo se naći u vrlo teškoj situaciji - upozorio je on.

Rekao je i da su putovanja takođe izvor problema dodajući da neće da se okomi na mlade, ali da su ga pogodili neki slučajevi, na primer povratak devet mladih pozitivnih na korona virus iz Hrvatske.

- Međutim ne verujem da samo vraćanja sa odmora utiču na porast broja zaraženih... takođe treba paziti šta se dešava kod nas, virus i dalje cirkuliše - rekao je on.

, ni jedan region nije pošteđen.

Prema podacima ministarstva šest ljudi je umrlo u poslednja 24 časa čime je ukupan broj umrlih od početka pandemije porastao na 35.418, a inficirano je 256.118 ljudi.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.