Globalno tržište telefona palo za 11% u Q2, ali pokazuje znake oporavka

Izvor: Piplmetar.rs, 21.Jul.2023, 06:30

Globalno tržište telefona palo za 11% u Q2, ali pokazuje znake oporavka

Globalno gledano, broj isporučenih pametnih telefona u aprilu, maju i junu pale su za 11% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Ovo je malo bolje od pada od 12% u prvom kvartalu ove godine, ali ne mnogo bolje kada se posmatra celo tržište telefona.
Ono što bi moglo da deluje kao svetlo na kraju mračnog tunela je činjenica da se inventar čisti, dok prodavci pokušavaju da prodaju starije telefone kako bi oslobodili prostor za nove modele koji dolaze.
Najboljih pet proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pametnih telefona zadržali su svoje pozicije iz prethodnog kvartala, iako su neki opali više od drugih (npr. Apple je sa 21% u Q1 pao na 17% u Q2, dok je Samsung ostao relativno stabilan sa 22% na 21%).


Globalno tržište telefona i rast Q2 2023. godine    
Proizvođač     Q2 2022 udeo na tržištu     Q1 2023 udeo na tržištu     Q2 2023 udeo na tržištu    
Samsung       21%     22%     21%    
Apple      17%     21%     17%    
Xiaomi      14%     11%     13%    
OPPO      10%     10%     10%    
vivo      9%     8%     8%    
Others      29%     28%     31%    
Izvor: Canalys, Smartphone Analysis, jul 2023. godine
Xiaomi je porastao za 2 procenta poena zbog velike potražnje za novim Redmi modelima. Slično tome, Vivo pristupačna Y-serija se pokazala prilično popularnom. Oppo i OnePlus dobro napreduju na svojim ključnim tržištima u azijsko-pacifičkom regionu.

Shutterstock / lumosajans
Oppo, Vivo, Transsion i Xiaomi povećavaju svoj tržišni udeo u rasponu cena ispod 200 dolara kroz snažnije prodajne podsticaje i agresivnu maloprodaju, rekao je Le Ksuan Čiev, Canalys analitičar. Pored toga, Canalys je primetio „rastuća ulaganja u obliku podsticaja kanala i ciljanih marketinških kampanja kako bi se stimulisala potražnja potrošača za novim lansiranjima, podstičući aktivnost u pojedinačnim kanalima prodaje.“
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.