Izvor: Njuz.net, 18.Maj.2020, 10:38

Formiran krizni štab za suzbijanje Nestorovića

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 18. maj 2020, (Njuz) – Vlada Srbije donela je na današnjoj hitnoj sednici odluku o novim merama koje su usmerene na sprečavanje širenja doktora Nestorovića u našoj zemlji.
Kako se navodi u saopštenju koje je Vlada tim povodom izdala, formiran je krizni štab za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica koje Nestorović svojim izjavama može da nanese građanima Srbije.
Jedan od članova kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, kaže da su naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << dve nedelje ključne kada je u pitanju borba sa Nestorovićem.
– Prvi put se susrećemo sa ovakvom pretnjom po zdravlje ljudi i potrebna nam je gvozdena disciplina u borbi protiv Nestorovićevih izjava jer se lako šire i prenose sa jedne osobe na drugu. Veliki je problem to što Nestorovića ima na svim medijima u svako doba dana i dovoljno je da jedna osoba bude na kratko izložena njegovom izlaganju da se to proširi dalje. Najgore od svega je to što za širenje Nestorovića nije potreban direktan fizički kontakt već se on može proširiti i putem telefona i društvenih mreža – opominje doktor Kon.
– Lek za Nestorovića ne postoji, ali ono što može da spreči opstanak i širenje njegovih izjava među građanima jeste distanciranje od Nestorovićeve pojave u medijima. Na svu sreću lako ga je uočiti i osnovna mera prevencije jeste da, čim ga primetite, prekinete konzumaciju tog medija, kao i da ne prenosite dalje bilo šta što se ste od njega čuli pre nego što ste ugasili televizor. Preporuka struke je da se Nestoroviću zabrani pristup svim medijima, jer je to jedini način da sačuvamo naše zdravlje – istakao je poznati epidemiolog.
On je dodao da će u narednim danima biti pojačana kontrola televizijskih studija širom Srbije, kao i da će sve emisije, pa čak i reklamni blokovi biti testirani na Nestorovića.
-Ako Nestorović prodre u neku televiziju, čak i na pola minuta, posledice mogu biti fatalne – napomenuo je doktor Kon.
Soko Sokolović

The post Formiran krizni štab za suzbijanje Nestorovića appeared first on Njuz.net.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.