Izvor: RTS, 03.Maj.2022, 14:26

Ako odete na Rudnik, obavezno potažite Jovana i njegovu družinu, zaslužili su

Prvomajske praznike mnogi su zbog odmora i rekreacije proveli u prirodi, Jovan i njegova družina za to vreme su čistili staze i potoke!
Kada izađe iz rudničke jame, gde već godinama radi kao miner, Jovan Pajović slobodno vreme najviše provodi u prirodi. Često organizuje akcije, jer sa prijateljima i kolegama brine o okolini i čistoći rodnog mesta.

 "Sad sve više i više turista imamo na Rudniku, tako da moramo, moramo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << borimo protiv otpada, smeća koje i oni ostave, a i ovi naši ljudi, nažalost, sa Rudnika. Tako da pokušavamo da damo lep primer i ostalim mladim osobama sa Rudnika da ovo sve emože da bude preventivno i jako dobro," objašnjava Jovan Pajović sa Rudnika.
U prvomajskoj akciji očistili su naselje Mali raj, Lučin potok i šumske staze.
 ''Pogledajte ove divne mlade ljude koji su došli da ulepšaju ovaj naš prelepi Rudnik! Zahvaljujući ovakvim ljudima mislim da nemamo problema u budućnosti,'' optimistična je Nada Ristić Rudničanka.
 Kako se čuva priroda, svojim primerom pokazali su i gostima Rudnika, kragujevačkim đacima koji ovih dana borave na najvišoj planinini Šumadije. O zaštiti životne sredine oni već uče sa svojim učiteljicama.
Maja Arsić, učiteljica iz Kragujevca, navodi kako ih edukuje:"Stalno im skrećem pažnju da ne smeju da bacaju ništa okolo. Kada završimo igru i sportske aktivnosti uzmemo kese, pokupimo otpatke, kesice, flašice i ostalo. Onda to odnesemo do kontejnera ili do najbliže kante već, usput ponesemo sa sobom i to je to."
Prolećna akcija Jovana i družine mladih volontera prva je u nizu ekoloških aktivnosti koje su planirali ne samo na Rudniku.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.