Privatnici daju prvi posao, Srbija dotira

Izvor: Mondo, 10.Apr.2019, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatnici daju prvi posao, Srbija dotira

Država je u 2019. godini uvela novi program za pripravnike kao podršku zapošljavanju nove radne snage, a s idejom da se smanji odlazak iz zemlje.

Foto: iStock photos

Budžet Nacionalne službe zapošljavanja (NZS) od četiri milijarde veći je ove godine za oko 350 miliona. Upravo taj novac je otišao u taj novi fond, a koji je namenjen kako bi se obrazovanim mladim ljudima obezbedio posao čim završe školu, piše danas "Politika".

Odbili ga 971 put >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za posao u dve godine!

Fond je namenjen nezaposlenima s visokim, ali i srednjim obrazovanjem, a beogradski dnevnik u NSZ saznaje da će u program biti uključeno 1.130 građana sa evidencije te službe.

Ministar: Za mlade u Srbiji 4,7 miliona evra

Program će moći da se realizuje samo kod poslodavaca koji pripadaju privatnom sektoru i redovno izmiruju svoje poreske obaveze.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.