DUALCI:Maturantima PKB škole diplome i radno mesto

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUALCI:Maturantima PKB škole diplome i radno mesto

Devet učenika poljoprivredne škole PK Beograd danas je dobilo posao u prodavnicama IDEA-e, Rode i Merlator-a, ujedno sa dobijanjem diploma.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na svečanosti dodele diploma, devet učenika, od kojih se pet školovalo za mesara, potpisali su ugovore o radu.

Ugovori sa 35 stručnih škola

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, IDEA, Roda i Merkator prodavnice imaju potpisane ugovore sa 35 stručnih škola >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << širom Srbije što će omogućiti da više od 400 đaka dobije priliku da već tokom školovanja stekne praktično znanje i sebi na taj način poveća šansu za zaposlenje odmah nakon završetka škole.

Pomoćnica ministra i savetnica za dualno obrazovanje u Ministarstvu prosvete Gabrijela Grujić zahvalila je IDEI, Rodi i Merkator prodavnicama što su, kako je rekla, među prvima ušle u program učeničke prakse i dualnog obrazovanja.

Ona im je zahvalila i što su, nakon tih aktivnosti, zaposlile učenike koji su na taj način stekli potrebne stručne veštine za rad.

Direktorka Centra za edukaciju Privredne komore Srbije Mirjana Kovaćević rekla je da se radna snaga obrazuje u skladu sa potrebama privrede, zbog čega je nezaposlenost manja.

"Privredna komora Srbije podržava sve kompanije koje se priključuju programima praktične edukacije i dualnog obrazovanja, a Merkator-S je kompanija koja je pokazala na delu benefite ovog programa", istakla je Kovaćević.

Đaci u "Maksiju" uče da budu trgovci

Direktor Poljoprivredne škole PK Beograd Dragan Filipović rekao je u ime škole da su svi ponosni na učenike koji su prošli kroz program praktične edukacije i postali deo tima velike kompanije.

"Poljoprivredna škola zbog ove saradnje, kao i povećane potrebe za profilima pekara i mesara, ove godine povećala upisne kvote na tim smerovima, sa 15 na 30", zaključio je Filipović.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.