Aktiviran besplatan broj - prijavite RAD NA CRNO

Izvor: Mondo, 10.Mar.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktiviran besplatan broj - prijavite "RAD NA CRNO"

U sklopu projekta "Reci NE radu na crno", koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, aktivirana je besplatna telefonska linija za prijavu rada "na crno".

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Građani Srbije mogu anonimno, pozivom na broj 0800 300 307 da prijave ukoliko su radno angažovani bez zaključenog ugovora o radu, kao i svaku drugu nezakonitost u radu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Đorđević pozvao je sve kojima su uskraćeni osnovni principi dostojanstvenog rada da traže svoja zakonska prava i prijave rad "na crno".

Odzvonilo sivoj ekonomiji - u sledeće dve godine

"Od nelegalnog rada štetu imaju svi - država, poslodavci koji rade u skladu sa zakonom, a naročito radnici koji gube socijalne beneficije. Zato ohrabrujem sve građane da prijave ukoliko rade bez ugovora o radu i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje. Za ovakve prekršaje sankcije će snositi isključivo poslodavci, ne i radnici koji su radili na crno. Ministarstvo kojim rukovodim odlučno je u borbi za zaštitu prava radnika i omogućavanje zdravog okruženja za poslodavce, sa ciljem da Srbija bude uređena zemlja, rame uz rame sa zemljama EU", poručio je ministar Đorđević.

STIŽU FORENZIČARI: Siva zona na udaru TOK

U sklopu projekta planirane su brojne aktivnosti, uključujući pojačan rad Inspektorata za rad na terenu i edukativne radionice širom Srbije.

-------------------

Inače, svaki treći radnik u Srbiji radi "na crno", a inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti tokom prošle godine kaznila poslodavce u zemlji sa više od 231 milion dinara.

Svaki treći radnik u Srbiji radi "na crno"!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.