Znaci normalizacije: U Doboju počela dezinfekcija

Izvor: Blic, 20.Maj.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znaci normalizacije: U Doboju počela dezinfekcija

U Doboju danas počinje dezinfekcija, saopštio je Institut za javno zdravstvo Repulbike Srpske. Teške posledice poplava u Doboju

Institut ukazuje da je neophpodno da građani, nakon povlačenja vode iz stambenih i ostalih objekata, odmah detaljno očiste i operu poplavljene površine od mulja, peska, naplavina, smeća, a posle toga potrebno je da prostorije očiste vodom i deterdžentom.

Situacija na području >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opštine Orašje i dalje je nepromenjena. Naselja Vidovice i Kopaonice su ugrožena, a meštani ističu kako nemaju vode nikako, te mole za pomoć.

- Radimo na terenu konstantno. Ima mnogo porodica, dece i starih o kojima treba brinuti. Molimo da nam dođe epidemiolog da nas uputi kako da se zaštitimo od raznih epidemija kako situacija ne bi izmakla kontroli - rekla je Anđelka Jović iz Orašja.

Grad Orašje nije ugrožen niti poplavljen, za razliku od Domaljevca, Šamca, Vidovica i Kopaonice. Pumpe koje su donirane iz Nemačke rade 24 sata i ispumpavaju vodu.

- Vide se znaci poboljšanja. Nivo reka opada - rekla je Jovićeva i apelovala još jednom da se pomogne građanima opštine Orašje koji su ugroženi najgorim poplavama u istoriji BiH.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Znaci normalizacije stanja u BIH posle poplave

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2014

Danas počinje dezinfekcija u Doboju, saopštio je Institut za javno zdravstvo Repulbike Srpske. ..Počinje sanacija terena u Doboju, koji je danima pod vodom.. ..Institut ukazuje da je neophpodno da građani, nakon povlačenja vode iz stambenih i ostalih objekata, odmah detaljno očiste i operu poplavljene...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.