Žitelji Ljiga šesti dan bez vode

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žitelji Ljiga šesti dan bez vode

LJIG - U Ljigu ni juče, pet dana posle nevremena i poplave, nema vode i građani se i dalje snabdevaju cisternama, rečeno je u Opštinskom kriznom štabu.

Ekipe JKP "Komunalac" su na terenu, ali još nije utvrđeno na koliko je mesta oštećen cevovod koji fabriku sirove vode u selu Ba ispod Rajca, na izvorištu reke Ljig, povezuje sa centrom opštine.

"Taj cevovod je specifičan, na 16 mesta prelazi vodotokove, a još uvek je visok nivo vode u koritu reke Ljig i njenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pritoka, što nam stvara dodatne teškoće", rekao je danas agenciji Beta direktor "Komunalca" Vlada Sajić.

On je dodao da je "određena količina tehničke vode" puštena u cevovod, koji se "polako puni". To, međutim, nije dovoljno ni za korisnike u nižim delovima varoši Ljig.

U Kriznom štabu kažu da je Opštinska organizacija Crvenog krsta danas počela raspodelu paketa hrane i paketa za higijenu, kao i gumenih čizama za poplavljena domaćinstva.

Otvoren je i račun za pomoć ugroženim domaćinstvima: 840-733157843-47, model 97, poziv na broj 12061 s obzirom na to da iz Vlade Srbije još nema nikakve pomoći, niti se "iko interesuje za to kako je ljudima koji su preživeli katastrofu".

Šteta se procenjuje na preko milijardu dinara, a do danas su prijavljena oštećenja na 153 objekta. Oštećeno je i 188 lokalnih i nekategorisanih puteva po selima, dok je voda odnela 22 mosta i prelaza preko reke Ljig, njenih pritoka i potoka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.