Zetska ulica prioritet za 2015. godinu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Avg.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zetska ulica prioritet za 2015. godinu

Česte poplave u Zetskoj ulici u Nišu, kao i plavljenje hale Čair i dela Kliničkog centra, trebalo bi da budu prošlost nakon rekonstrukcije kolektora u ovoj ulici, koja je planirana za narednu godinu.

Nalozi da se nađe najbolje rešenje za ovaj problem već su izdati Direkciji za izgradnju grada. Ovo preduzeće bi, kako je pojasnio gradonačenik Niša Zoran Perišić, uz pomoć Zavoda za urbanizam trebalo da izradi projekat rekonstrukcije kojim bi se rešio ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << višegodišnji problem.

- To mora da bude prioritet za narednu godinu. Razgovarao sam sa direktorom Direkcije, a većnik Milan Pešić je dobio zadatak da nađe rešenje za halu, da se više ne plavi. Napravljena je kako je napravljena, mi smo je tako nasledili i sada moramo da nađemo rešenje da se ne plavi - rekao je Perišić.

On očekuje da će rešenjem Zetske ulice biti rešen i problem plavljenja dela Kliničkog centra. Naime, i Dečija klinika, baš kao i hala, obično biva poplavljena.

- I Dečija klinika i Neurologija napravljene su tako da se voda sliva na dole. Teško je to sada ispraviti, ali očekujemo da će povećana propusnost kolektora uspeti to da reši - rekao je Perišić.

Nedavno je zbog poplava bio isključen i jedan od aparata za zračenje Kliničkog centra u Nišu. Kako je tada pojašnjeno u ovoj ustanovi akcelerator se nalazi u bunkeru u koji se voda sliva i zbog toga je morao da bude isključen.

Podsetimo, pored Zetske sledeće godine trebalo bi da se radi i kolektor u Nišavskoj ulici, kao i vodovodna mreža u ulicama Kraljevića Marka i Kosančića Ivana, kao i sekundarna vodovodna mreža u Mramoru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.