Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemlje regije ponudile pomoć poplavljenim područjima Makedonije

Pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima Makedonije ponudile su organizacije crvenog križa iz BiH, Srbije, Slovenije i Crne Gore – priopćio je danas makedonski Crveni križ.

Makedonski Crveni križ u akciji pomoći nastradalom stanovništvu u poplavljenim područjima distribuirao je do sada 255 paketa hrane, 1.229 paketa sredstava za higijenu, 1.000 ćebadi, 145 tona vode, 80 dušeka i 156 litara sredstava za higijenu.

Jugoistočni dio Makedonije suočen je sa velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << poplavama nakon što su obilne snježne padavine i topljenje snijega prošlog vikenda naglo povećali vodostaje. Poplavljen je veliki broj kuća, dvorišta i poljoprivrednog zemljišta, a oštećeni su i brojni mostovi i putevi.

Pola južne makedonske opštine Novaci odsječeno je od svijeta, nakon što je u blizini mosta na rijeci Crna formirano jezero koje je sa dubinom od 2,5 metra potopilo mnoge objekte, javio je makedonski portal "Telegraf".
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

BiH ponudila pomoć Makedoniji

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2015

SKOPLJE - Pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima Makedonije ponudile su organizacije crvenog krsta iz BiH, Srbije, Slovenije i Crne Gore – saopštio je danas makedonski Crveni krst...Makedonski Crveni krst u akciji pomoći nastradalom stanovništvu u poplavljenim područjima distribuirao je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.