Zbog poplava otkazana trka F1 za Veliku nagradu Emilije Romanje

Izvor: Beta, 17.Maj.2023, 14:35

Zbog poplava otkazana trka F1 za Veliku nagradu Emilije Romanje

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje otkazana je danas zbog poplava koje su zadesile taj deo Italije.Članovima timova ranije je rečeno da budu što dalje od staze u Imoli, nakon što su poplave pogodile delove Emilije Romanje. Neki stanovnici tog grada upozoreni su da se presele na više spratove svojih kuća. Reka Santerno protiče odmah pored staze.Vlasti provincije Forli-Čezena, koja se nalazi u Emiliji-Romanji, saopštile su danas da je u poplavama poginulo petoro ljudi."Velika je tragedija videti šta se dogodilo Imoli i Emiliji Romanji, gradu i regiji u kojoj sam odrastao, a moje misli i molitve su sa žrtvama poplave", rekao je izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali.Trka u Imoli trebalo je da se vozi u nedelju. U generalnom plasmanu vodi vozač Red Bula Maks Verstapen sa 119 bodova, dok je drugi njegov timski kolega Serhio Peres sa 105 bodova.Ovo je druga ovosezonska trka Formule 1 koja je otkazana. Velika nagrada Kine, koja je bila planirana za april, otkazana je u decembru zbog ograničenja povezanih sa pandemijom korona virusa.Šampionat Formule 1 nastavlja se 28. maja trkom za Veliku nagradu Monaka.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog poplava otkazana trka Formule 1

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023

Nemile scene na Apeninskom poluostrvu...Trka Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje otkazana je zbog poplava koje su zadesile taj deo Italije...Članovima timova ranije je rečeno da budu što dalje od staze u Imoli, nakon što su poplave pogodile delove Emilije Romanje. Neki stanovnici tog grada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.