Izvor: JUGpress.com, 06.Mar.2024, 15:59

Započeta distribucija finansijske podrške najugroženijim poljoprivrednim gazdinstvima pogođenim poplavama u 2023.

TRSTENIK

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije danas su započeli distribuciju finansijske podrške najugroženijim poljoprivrednim gazdinstvima pogođenim poplavama u 2023. godini.

U Trsteniku je danas poljoprivrednicima dodeljeno 47 vrednosnih vaučera, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dok će u narednim danima pomoć biti distribuirana u Varvarinu, Ćićevcu, Kuršumliji, Brusu, Ćupriji i Ražnju. Sredstva su opredeljena za ukupno 222 poljoprivredna gazdinstva iz ovih sedam opština, koja su pretrpela najveću štetu na usevima, zemljištu i plastenicima za vreme prošlogodišnjih poplava.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković je na današnjoj podeli u Trsteniku naglasila da je ovo prva pomoć za sve one koji su pretrpeli štetu od poplava i podstrek da otpočnu novu proizvodnju. Ministarka se takođe zahvalila FAO na brzoj reakciji i istakla važnost saradnje između ministarstva i ove organizacije, koja je započeta 2002. godine.

Poplave su pogodile 56 opština, pretežno u centralnoj i južnoj Srbiji, nanevši veliku štetu kako infrastrukturi, tako i poljoprivrednom zemljištu. Mnoga mala i porodična poljoprivredna gazdinstva, koja su posebno osetljiva na elementarne nepogode, su bila direktno pogođena ovim poplavama.

Sa ciljem da pruži neophodnu podršku poljoprivrednicima koji se suočavaju sa poteškoćama, FAO, u okviru Programa tehničke pomoći za hitan odgovor i u partnerstvu sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, je istupio da pomogne poljoprivrednicima da se oporave od štete od poplava.

Vrednosni vaučeri se mogu koristiti za kupovinu robe i proizvoda namenjenih poljoprivrednoj proizvodnji, uključujući seme, sadni materijal, đubrivo, poljoprivredne alate i opremu, kao i rezervne delove i materijal za popravku poljoprivrednih mašina.

Foto: MInistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Dodeljeni vaučeri poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u poplavama 2023. godini

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Mar.2024

TRSTENIK – Poljoprivrednicima u Trsteniku, čija su gazdinstva pretrpela štetu tokom poplava u prethodnoj godini danas je dodeljeno 47 vrednosnih vaučera, a ova pomoć opredeljena je za 222 gazdinstva u zemlji u još sedam opština. Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.