Zabrana navijačkih gostovanja u Francuskoj zbog poplave nasilja

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 13:01

Zabrana navijačkih gostovanja u Francuskoj zbog poplave nasilja

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanin saopštio je da je uvedena zabrana gostovanja navijača na osam mečeva Lige 1 i tri meča Kupa.

Ova odluka donesena je posle serije incidenata i nasilja direktno vezanih za francuski fudbal.

Zabeležen je i jedan smrtni slučaj, ubistvo navijača Nanta, kojeg je usmrtio taksista koji je prevozio navijače suparničkog tima Nice nedavno, pred meč dva tima.

Ranije, veliki incidenti su prethodili i meču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marselja i Liona kada su pristalice domaćeg kluba kamenovale autobus sa igračima gostiju i tom prilikom povredili trenera Liona (sada već bivšeg) Fabija Grosa.

Zbog ova dva slučaja, ali i zbog nekih drugih, Ministar unutrašnjih poslova Francuske doneo je odluku o zabrani gostovanja navijača na mečevim narednog kola Lige 1, i na utakmicama Kupa.

Na sastanku koji je održan u ministarstvu zaključeno je da bi gostovanja ultras grupa u narednoj rundi mogla da donesu i nove incidente.

Ministarka za sport Ameli Oudea-Kastera ide još dalje kada je reč o sankcijama za navijačke grupe i kaže da bi Francuska trebalo u potpunosti da zabrani odlaske navijača na gostovanja, nakon sukoba u kojem je nožem usmrćen pomenuti navijač Nanta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.