Za pola sata nevreme ih ostavilo bez osnovnih uslova za život - porodici iz okoline Niške Banje potrebna pomoć

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2023, 10:53

Za pola sata nevreme ih ostavilo bez osnovnih uslova za život - porodici iz okoline Niške Banje potrebna pomoć

Jako nevreme ostavilo je pre nekoliko dana bez osnovnih uslova za život porodicu Videnović iz sela Radikina Bara kod Niške Banje, kojoj je kuća bila poplavljena. Hranu su morali da bace jer se zamrzivač pokvario, ostali su bez laminata, nameštaja i dela krova. Kažu da su ih nakon nevremena obišli iz Opštine, ali da ih već danima niko nije kontaktirao. Iz policije potvrđuju da su obavili uviđaj i navode da su obavestili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tužilaštvo.

foto: Anela VidenovićAnela Videnović živi sa suprugom u prizemnoj kući kraj Niške Banje 11 godina, ali kaže da takvog nevremena do sada nije bilo i i da ni starije komšije ne pamte da je toliko pljuštala kiša.

6. jula oko 16:20 počela je vremenska nepogoda i do 16:45 nama se kuća napunila vodom. Nama je kuća samo nisko prizemlje i dnevna soba, hodnik i špajz bili su pod vodom. Sada živimo u jednoj sobi, imamo ono što je moglo da se spasi - priča Anela.

Laminat su odmah izbacili i ostavili da se suši, a garderober, krevet, sto, stolice i drugi komadi nameštaja potpuno su uništeni. Zamrzivač je takođe bio pod vodom, pa su hranu morali da izbace.

Bila sam za toliko prisebna da isključim struju kada je sve počelo. Otišao nam je i deo crepa, neke letve su uništene. Srećom, do kupatila i kuhinje nije stigla voda - kaže Anela.

foto: Anela VidenovićPrema njenim rečima, odmah tog dana zvala je policiju i Opštinu Niška Banja. Došli su i jedni i drugi, uputili ih da odu u Niš po jednokratnu socijalnu pomoć, a posle toga - ništa.

Zato je njoj i suprugu potrebna pomoć drugih građana, pre svega, u vidu nameštaja i materijala koji je neophodan za popravke.

Novac nam sad nije prioritet, bitno nam je samo da ovo saniramo, da imamo gde da živimo. Stvarno skromno živimo, ja ne radim, suprug je počeo pre dva meseca i još nije primio platu. Snalazimo se tako što odem da očistim negde kada me pozovu, a trenutno u dvorištu sakupljam i sušim biljke, da to prodam. Ipak se nadam da će da bude bolje jer je suprug počeo da radi - objašnjava Anela.

foto: Anela VidenovićTvrdi da je šteta procenjena na 200.000 dinara, ali iz niške policije nisu potvrdili tu informaciju. Ipak, potvrđuju da su 6. jula u 16:30 dobili prijavu.

Dobili smo prijavu da je usled atmosferskih padavina voda prodrla u kuću jedne 51-godišnjakinje u selu Radikina Bara. Odmah po prijemu prijave, policijski službenici su izašli na lice mesta i preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti - navode iz Policijske uprave.

Dodaju da je o tome, osim lokalne samouprave, obavešteno nadležno tužilaštvo.

Međutim, predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković rekao je novinarki Južnih vesti da je na odmoru i spustio slušalicu, dok na mejl iz Opštine nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.