Za odbranu od poplava izdvajana rekordno niska sredstva

Izvor: Beta, 16.Jul.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za odbranu od poplava izdvajana rekordno niska sredstva

BEOGRAD, 16. jula 2014. (Beta) - Ministarka poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je u sredu da su od 2006. do 2013. za sistem odbrane od poplava izdvajana rekordno niska sredstva, znatno manja od potrebnih.

"Od 2006. do 2013. postignut istorijski minimum - izdvajano je izmedju 100.000 i 800.000 evra, a procene stručnkaka kažu da je za održavaje sistem za odbranu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << poplava bilo ptrebno 30 milona evra u tom periodu", rekla je ona u skupstinskoj raspravi o Predlogu zakona o otklanjanju posledica poplava u Srbiji.

Ministarka je ocenila da ti podaci pokazuju u kakvom je položaju bila Vlada u vreme poplava i da je morala da reaguje uz minimalna sredstva primenjujući Zakon o vodama koji ima brojne nedostatke.

Procenjena šteta od poplava u poljoprivredi iznosi oko 228 miliona evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.