Vulin: Nastavljamo da pomažemo poplavljenim porodicama

Izvor: Studio B, 02.Jul.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Nastavljamo da pomažemo poplavljenim porodicama

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin uručio je danas pomoć Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, gde je zbrinuto devet porodica iz Obrenovca.

Donirano je 20 kreveta, 20 dušeka za odrasle i po 15 kreveta i dušeka za decu.

"Ovo je samo nastavak naših redovnih aktivnosti. Kao što smo rekli mi ćemo svake nedelje, dok postoji ovo ministarstvo, obezbeđivati neku vrstu pomoći iz budžetskih sredstava", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je Vulin.

Ministar je posle obilaska ustanove izrazio zadovojlstvo načinom na koji ona funkcioniše, rekavši da je postavila standard u socijalnoj zaštiti i da u njoj rade stručni i kvalitetni kadrovi.

"Ministarstvo ima koncept deinstitucionalizacije, da se što više dece vrati u svoje porodice tamo gde je moguće, i naravno usvajanje jer sve je bolje nego da dete bude u instituciji", poručio je Vulin.

Ministar je, odgovarajući na pitanje da li je moguće pojednostaviti proceduru za usvajanje dece, poručio da se mora voditi računa o tome u kakve se porodice deca šalju.

"U pitanju su deca, nije u pitanju koker španijel. Mi kada nekom dajemo dete, mi dajemo najvrednije i najbolje što imamo. Verovatno postoji mogućnost da se neke stvari ubrzaju, ali nisam za to da se izgubi bilo kontrolni mehanizam", rekao je Vulin.

On je zamolio potencijalne usvojioce da imaju strpljenja i razumevanja jer se procedura ne sprovodi iz zle namere i pojasnio da država mora da vodi računa o detetu koje već sticajem okolnosti nema roditelje i da pronađe šta je za njega najbolje.

Prema njegovim rečima, broj usvojenja se ove godine u odnosu na prethodnu povećao.

Precizirao je da je ove godine bilo 151 usvojenje, izrazivši nadu da će povećanje sledeće godine biti još značajnije.

"Već smo preduzeli neke konkretne poteze u smislu povećavanja broja zaposlenih koji će voditi računa upravo o usvojenju, pa ćemo tako i ubrzati postupak", zaključio je Vulin.

 
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ministarstvo rada dalo krevete Centru za odojčad

Izvor: Mondo, 02.Jul.2014

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin uručio je danas pomoć Centru za zaštitu..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.