Vučić ponudio pomoć Milanoviću, u Karlovcu dramatično

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ponudio pomoć Milanoviću, u Karlovcu dramatično

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću s porukom da je vlada Srbije spremna da pruži pomoć Hrvatskoj koja se suočava sa razornim poplavama. Karlovački župan Ivan Vučić proglasio je danas stanje elementarne nepogode za područje grada Karlovca zbog odrona zemljišta izazvanog poplavama.

"Sa velikim žaljenjem smo primili vest o razarajućim poplavama koje su načinile veliku materijalnu štetu u Karlovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zagrebu, Kostajnici, Dalmaciji i drugim delovima Hrvatske", naveo je Vučić u pismu.

"Svesni teškoća sa kojima se zbog ove prirodne katastrofe suočavate, Vlada Srbije je spremna, u koliko to smatrate potrebnim, da pomogne Hrvatskoj uz pomoć specijalnih timova obučenih za delovanje u vanrednim situacijama i pruži materijalnu pomoć u obnovi poplavama uništenih područja", napisao je Vučić.

Vučić je u ime Vlade Srbije i u svoje ime uputio izraze iskrenog saosećanja sa svima koji su pogođeni ovim poplavama, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

U Karlovcu proglašeno stanje elementarne nepogode

Karlovački župan Ivan Vučić proglasio je danas stanje elementarne nepogode za područje grada Karlovca zbog odrona zemljišta izazvanog poplavama.

U Karlovcu je sinoć proglašeno vanredno stanje jer je vodostaj reke Korane premašio kotu 780 centimetara, danas je visina vodostaja na Korani i Kupi premašila sva predviđanja i dosad zabeležene vrednosti dostigavši kotu 852 centimetra, prenela je agencija Hina.

Iz lokalnog kriznog štaba naveli su da je situacija dramatična na širem području grada Karlovca, gde je poplavljeno 255 kuća i 84 stambene zgrade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.