Vučić otkrio novi plan: Ovako će izgledati Beograd; Vozovi će se kretati 120 km/h VIDEO

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 18:58

Vučić otkrio novi plan: "Ovako će izgledati Beograd"; "Vozovi će se kretati 120 km/h" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Palate Srbija.

"Kao što znate usled poplava vanrednu situaciju je proglasilo 63 lokalne samouprave. U julu je olujno nevreme pogodilo opet Srbiju i proglašeno je 13 vanrednih situacija. Do sada smo isplatili 24.200.000 za obnovu stambenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava u maju i junu", rekla je Brnabić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Što se tiče fokusa za ono što je i meni posebno važno a to je sektor informacionih tehnologija. Krenuli smo ubrzano da se sprememo za Ekspo. Imamo 5 fokusa", dodala je premijerka.

Nakon što se javnosti obratila premijerka, Vučić je otkrio da Srbija ima izmenjene planove za 2027. godinu.

"Konačno je inflacija počela da pada. Završiće na manje od 9 procenata do kraja godine. Mi ćemo osim povećanja plata i penzija, nastaviti da gradimo. Sada je reč o izmenjenom planu za 2027. godinu. Imamo strahonito ambiciozne planove. Krećemo koliko sutra", rekao je Vučić.

"Beograd će biti jedan od najlepših gradova u Evropi", dodao je Vučić.

"Od danas merimo sve do 2027. godine, jedan od povoda to što smo dobili EXPO koji će promeni celu našu zemlju, a Beograd će biti neprepoznatljiv za četiri godine i to će uticati i na razvoj cele Srbije", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da u ovom trenutku nije zaustavili nijedan projekat koji se tiče putne ili železničke infrastrukture.

On je predstavio novi plan koji treba da se završi do 2027. godine kada će biti održan Ekspo u Srbiji. Predsednik je pokazao kako izgleda projekat koji treba da se završi do 2027. godine, godine kada će biti održan Ekspo u Srbiji. Predsednik je pokazao mapu kako će izgledati deo gde će se nalaziti paviljoni za Ekspo 2027.

"Površine je 127 hektara. Ovde će biti i nova železnička pruga. Razgovaraćemo sa stručnim licima da li ćemo graditi avantura park ili hipodrome i slično. Ove ide 1.500 stanova", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je večiki posao pred Srbijom da bi se predstavila u najlepšem svetlu.

"Ovo će značiti ogroman skok za ekonomiju naše zemlje i doprineti rastu. Nacionalni fudbalski stadion mora da bude gotov do jeseni 2026. godine", istakao je.

Predsednik je pokazao četiri ugovora koja mora da se urade.

"Prvi ugovor je linijska infrastruktura, dva je ugovor za radove i iskop terena. Ugovor za Nacionalni stadion nisu još potpisani. U toku su pregovori. Posebno ćemo za srpski paviljon da raspisujemo i pozvaćemo sve srpske arhitekte da napravimo prezentaciju naše zemlje. Kada govorimo o putnoj infrastrukturi ona podrazumeva 8 kilometara gladskih bulevara, petlju, planirani gasovod - toplovod i hladnovod.", rekao je.

Predsednik je i pokazao kako će izgledati lokacija kod starog sajma.

"TU ćemo napraviti i onaj veliki točak i to će značajno promeniti izgled grada. Ponudićemo građanima da nam pomognu i kažu šta oni žele sa halom 1 da uradimo", rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će železnička stanica Prokop biti završena za dva meseca.

"Za dva meseca otvaramo novu stanicu i gradimo 18 kilometara pruge. Od aerodroma do centra grada stizaće se za 15 do 25 minuta. Vozovi će se kretati 120 km/h", rekao je Vučić.

"Beogradska autobuska stanica biće gotovo do 2025. godine, kada će biti gotova i nova železnička stanica Novi Beogra", otkrio je Vučić.

On je istakao da se nada se da će pre kraja 2028. godine biti otvorena prva linija metroa u Beogradu i zbog toga će radovi na metrou biti na svakom koraku u narednom period.

"Kod muzeja savremene umetnosti na Ušću izgradićemo Prirodnjački muzej, koji će imati dva miliona artifakata, tu ćemo napraviti četvrt kulture ili muzejsku četvrt", dodao je Vučić.

Predsednik je otkrio i koliko će sve što je zamišljeno koštati Srbiju.

"Sve ovo što smo zamislili da ćemo da uradimo koštaće 12 milijardi evra i zato nam je stopa rasta najvažnija, zato moramo da radimo mnogo, da budemo zajedno, ujedinjeni, da pokušamo da Srbiju predstavimo na najbolji nači", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆEV REVOLUCIONARNI PLAN: Beograd će dobiti Prirodnjački muzej, četvrt kulture, Filharmoniju...

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Palate Srbija...Predsednik je izjavio da ćemo prvi put izgraditi Prirodnjački muzej...- Kod muzeja Savremene umetnosti, prvi put ćemo izgraditi Prirodnjački muzej koji će imati dva miliona artifakata. To treba...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.