Vučić nudi pomoć Ediju Rami (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Dec.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić nudi pomoć Ediju Rami (FOTO, VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je danas pomoć albanskom premijeru Ediju Rami povodom razornih poplava koje su pogodile jug Albanije.

Foto: Printscreen/YouTube Vučić i Rama

Predsednik Vučić je izrazio duboko žaljenje zbog razornih poplava, koje su zadesile jug Albanije i prouzrokovale ljudske žrtve i veliku materijalnu štetu.

Vučić je naglasio da je Srbija spremna da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pruži tehničku podršku i pomoć Albaniji u sprečavanju većih posledica ove prirodne katastrofe, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Poplave paralisale Albaniju (VIDEO, FOTO)

Albanski zvaničnici su ranije naveli da je poplavljeno 3.334 kuća, 3.016 hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i da 23.000 ljudi od petka nema struju.

U poplavama širom Albanije poginula je najmanje jedna osoba, luke su paralisane, a letovi sa jedinog međunarodnog aerodroma u Tirani su obustavljeni.



Izvor: youtube

Rama je rekao da se 6.400 spasilaca, policajaca i vojnika bori s "veoma kritičnom" situacijom.



Izvor: youtube



Izvor: youtube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.