Vučić: Obnova kuća teče po planu

Izvor: BKTV News, 19.Avg.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Obnova kuća teče po planu

Premijer Aleksdanar Vučić kaže da je do danas izdato 2.500 rešenja za pomoć poplavljenima u Obrenovcu i da očekuje da će 200 rešenja dnevno dolaziti na naplatu.

 
Vučić je to rekao prilikom posete Kninskoj ulici u Obrenovcu, gde je počela obnova poplavljenih kuća.
Kako kaže, najkasnije devet ili deset dana od pravosnažnog rešenja novac mora biti isplaćen. Dodaje da je prosečna isplata 350.000 dinara a ne 250.000 koliko je ranije rečeno. „350.000 je onoliko koliko država u ovom trenutku može da da“, rekao je Vučić.
Vučić je posebno istakao da je u Obrenovcu dvadeseti put od poplava, i da će ponovo dolaziti kako bi pratio tok sanacije.
Kaže da ne beži od neprijatnih pitanja, ali da nije realno i moguće da uvek svi budu zadovoljni pa je tako naveo da je na 2.500 rešenja stiglo je 56 žalbi, što je ispod 2 odsto.
Premijer kaže da se u Srbiji uvek događa da neko pronalazi nešto loše, da se u medijima pisalo „da će zmije da pojedu ljude“, ali da se u razgovoru sa građanima vidi da oni izuzetno poštuju ono što država za njih radi.
„U Obrenovcu su završeni vodovod, rasveta, grejanje, 62 kuće biće ponovo izgrađene i ostala je još samo kanalizacija koju takođe ponovo radimo“, rekao je Vučić.
Dodao je da će se kuće graditi novcem iz UAE, Kuvajta, EU i drugih donatora, a ceo posao biće urađen uz poštovanje svih formalnosti i procedura.
Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da je u Obrenovcu na čišćenju terena angažovano 18 mašina Vojske Srbije, a da će sutra stići još pet.
Vučić, Gašić, ministar prosvete Srdjan Verbić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetili su i Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ u Obrenovcu koja je oštećena u majskim poplavama.
Izvor: Tanjug, Beta
The post Vučić: Obnova kuća teče po planu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vučić: Izdato 2.500 rešenja za pomoć u Obrenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do danas izdato 2.500 rešenja za pomoć poplavljenima u Obrenovcu i da očekuje da će sada 200 rešenja dnevno dolaziti na naplatu..."Ovde je do sada izdato 2.500 rešenja. Očekujem da 200 dnevno dolazi na naplatu", rekao je Vučić prilikom posete...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.