Izvor: RTS, 22.Jan.2021, 19:36

Vremenska prognoza - 23. januar

Danas i sutra biće prolećne temperature i smena oblaka i sunca. Najniža temperatura od -1 do 11, najviša od 12 do 19 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

23.01.2021. Subota: Veoma toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad poroseka. Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. U Timočkoj Krajini tokom celog dana oblačno sa sipećom kišom.  U predelima ispod 1500 m n.v. dalje topljenje snega. Najniža temperatura od -1 do 11 stepeni, najviša od 12 do 19 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%. Udari vetra > 17 m/s.             
24.01.2021. Nedelja: Toplo, temperatura iznad proseka za ovaj period godine. Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom, slabom kišom i vetrovito. U košavskom području i na planinama u drugom delu dana duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 1 do 8 stepeni, a najviša od 8 do 16 stepeni. Tokom noći jače naoblačenje sa kišom i padom temperature, u planinskim predelima sa snegom. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%. Udari vetra > 17 m/s.
25.01.2021. Ponedeljak: Osetno hladnije. Tokom dana oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a u poslepodnevnim i večernjim satima i u nižim predelima Srbije sa padom temperature kiša će preći u susnežicu i sneg. Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno će imati i jake i olujne udare.  Najniža temperatura od 2 do 6 stepeni, a najviša od 4 do 9 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 70%.
26.01.2021. Utorak: Oblačno i hladno povremeno sa slabim snegom, u nižim predelima formiranje manjeg snežnog pokrivača, a u višim povećanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1 stepen, a najviša od 2 do 5 stepeni. Upozorenje: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 70%.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 27.01.2021. do 31.01.2021.)
Oblačno, hladno, povremeno sa slabim snegom u nižim predelima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, a u brdsko-planinskim uz povećanje. Krajem perioda suvo, uz postepeni porast temperature.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.