Vodostaj u opadanju

Izvor: S media, 24.Jun.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaj u opadanju

Više od 1.000 domaćinstava u tri opštine Republike Srpske - Modriči, Prijedoru i Petrovu, još je ugroženo od poplava iako vodostaji reka postepeno opadaju.

Republički štab Civilne zaštite saopštio je danas da su u Modriči poplavljena 743 domaćinstva, a u Prijedoru i Petrovu po 300 stambenih objekata.

U saopštenju se precizira da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Modriči iz poplavljenih naselja do sada evakuisano 450 porodica, a u Derventi oko stotinu stanovnika.

Nivo reke Ukrina na području Dervente postepeno opada, a u tom gradu tokom noći normalizovano je snabdevanje strujom i vodom.

Voda je u porastu na području Gradiške i u naselju Žravica ugroženo je više od stotinu kuća.

Na području Bosanskog Broda, naselje Donja Barica, okruženo je vodom, a hrana i voda stanovništvu se dostavlja čamcima.

I na području Broda evakuisano je više od 140 porodica. Stanje se normalizuje na području Doboja, kao i Banjaluke, gde se Vrbas skoro povukao u korito.

Situacija je bolja i u Janji kod Bijeljine, gde se rečica Janja povukla u svoje korito, a jutros je normalizovan saobraćaj na putu Bijeljina-Zvornik.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.