Vodostaj u blagom porastu nizvodno od Zemuna

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2013, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaj u blagom porastu nizvodno od Zemuna

BEOGRAD - Vodostaj na Dunavu je danas u delu od Zemuna nizvodno u blagom porastu, a nadležni ocenjuju da nema mesta panici, ali ni opuštanju. Zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić izjavio je da, sa druge strane, postoji tendencija opadanja vodostaja u delu do Zemuna. Vodostaj kod Bezdana jutros je iznosio 694 centimetra i za 24 centimetra niži je nego juče, rekao je Babić i podsetio da su i dalje na snazi mere vanredne odbrane od >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << poplava u gornjem slivu Dunava i na Tisi. On je rekao da se očekuje u ovih dan-dva da će taj nivo vodostaja da opadne ispod granice, kada se proglašava vanredna odbrana od poplava. Babić je rekao da se nadležne ekipe stalno nalaze na terenu, stručno-operativni timovi štabova za vanredne situacije i predstavnici vodoprivrednih preduzeća i da se iz časa u čas prati situacija. "Nema mesta panici, ali nema mesta ni opuštanju", rekao je zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije. Babić je naveo da se očekuje da će u ovih još dan-dva nivo Dunava da stagnira i da bude u opadanju. Prema tome će, kako nivo bude opadao, biti i ukidane mere vanredne, odnosno redovne odbrane od poplava, sve u zavisnosti od terena, istakao je Babić. On je rekao da se spasilački timovi nalaze na terenu u Starom Slankamenu, gde je nivo Dunava opao za četiri centimetra u odnosu na juče i u Beočinu, a oni će se povući kada se, prema stanju na terenu, za to steknu uslovi.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dunav u opadanju u narednim danima

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2013

BEOGRAD - Dunav je u opadanju od Bezdana do Zemuna, dok je u Zemunu u stagnaciji, a blaži porast je zapažen u okolini Pančeva i Smedereva, rekao je danas zamjenik načelnika sektora MUP-a za vanredne situacije Djorđe Babić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

MUP: Nema opasnosti od izlivanja Dunava

Izvor: Blic, 19.Jun.2013, 13:42

Nema opasnosti od izlivanja Dunava i ugrožavanja stanovništva i naselja i tokom narednih dana očekuje se opadanje vodostaja, izjavio je danas zamenik načelnika sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Đorđe Babić. ..Babić je rekao da vodostaj Dunava u Srbiji opada do Pančeva, dok je nizvodno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.