Vlada proglasila stanje elementarne nepogode

Izvor: RTS, 06.Jun.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada proglasila stanje elementarne nepogode

Zbog obilnih padavina, grada i izlivanja bujičnih i drugih vodotokova, koje su izazvale veliku materijalnu štetu u pojedinim opštinama, vada je donela odluku o proglašenju elementarne nepogode.
Odluka predstavlja prvi korak u aktiviranju države u definisanju tačnog broja opština i štete nastale u poplavama, kako bi se pristupilo obnovi infrastrukture, privatnih i objekata javne namene, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

Vlada dala je saglasnost za zapošljavanje sto najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta i 400 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, kako bi se mladim kadrovima omogućilo da rade i usavršavaju se u svojoj zemlji.
Članovi vlade usvojili su Predlog zakona o nauci i istraživanjima kojim će se obezbediti institucionalno finansiranje nauke, osnaživanje instituta od nacionalnog značaja, mehanizma za osnivanje novih institucija, kao i efikasnije praćenje i ocena rada samih instituta.
Krajnji cilj zakona je unapređenje kvaliteta naučnoistraživačkog rada i primena njegovih rezultata i samim tim dalji razvoj inovativnog društva zasnovanog na znanju.
Vlada je donela odluku o osnivanju Instituta za informacione tehnologije Kragujevac u okviru Univerziteta u Kragujevcu.
Osnivanje Instituta i smeštanjem centara i laboratorija u novi institucionalni okvir omogućilo bi sigurniju budućnost naučnicima koji su do sada ostvarili inzvanredne naučne rezultate.
Takođe, naučni rejting Univerziteta u Kragujevcu koji bi u svom sastavu imao naučni institut, bio bi nesumnjivo veći u evropskim i svetskim naučnim krugovima.
Na sednici je usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Crne Gore o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koje se pružaju u Republici Srbiji i usluga sertifikovanja za elektronske transakcije koje se pružaju u Crnoj Gori.
Zakon će omogućiti prevazilaženje prepreka u elektronskom poslovanju Srbije i Crne Gore i pozitivno uticati na brži privredni razvoj obe zemlje. Istovremeno građanima i privrednim subjektima jedne zemlje, biće omogućeno korišćenje onlajn usluge druge zemlje.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji proglašeno stanje elementarne nepogode

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2019

BEOGRAD - Vlada Srbije donijela je odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode zbog obilnih padavina, grada i izlivanja bujičnih i drugih vodotokova koje su ovog mjeseca izazvale veliku materijalnu štetu u pojedinim opštinama u zemlji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.