Vlada odlaže promenu stopa doprinosa

Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada odlaže promenu stopa doprinosa

BEOGRAD, 28. maja 2014. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je amandman kojim se zbog poplava i vanrednog stanja za 1. avgust odlaže primena novih stopa doprinosa za zdravstveno i penzijsko osiguranje, izjavio je u sredu srpski ministar finansija Lazar Krstić.

On je novinarima nakon sednice Odbora za finasije Skupštine Srbije rekao da se tim vladinim amandmanom planirana primena promenjenih stopa doprinosa odlaže sa 1. jula na >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 1. avgust zbog toga što će rebalans budžeta, koji je bio planiran za jun, biti pomeren za jul, zbog procene štete od poplava.

Izmenama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje predvidjeno je da se doprinosi na zdravstveno osiguranje smanje sa 12,30 na 10,30 odsto, kako bi bila povećana davanja za penzijsko-invalidsko osiguranje sa 24 na 26 odsto.

Na taj predlog podneta su tri amandmana, od čega su amandman Vlade Srbije i Odbora Skupštine za finasije usvojeni na sednici tog odobra.

Na drugi predlog zakona, o izmenama poreza na dohodak gradjana kojim se uvode poreske olakšice privatnim poslodavcima za zapošljavanje novih radnika, podnet je 21 amadman.

Na sednici Odbora za finansije prihvaćeno je pet amandmana koje su pdneli taj odbor, Vlada Srbije i poslanik Srpske napredne stranke Zoran Babić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.