U Valjevu preko stotinu klizišta

Izvor: B92, 18.Maj.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Valjevu preko stotinu klizišta

Posle poplava, na području Grada Valjeva do sada je evidentirano preko stotinu klizišta, saopštio je danas Štab za vanredne situacije.

Posle poplava, na području Grada Valjeva do sada je evidentirano preko stotinu klizišta.

Najgore je u selu Rebelj, na obroncima planine Medvednik, gde je sravnjen zazelak Pirgići, čije su četiri kuće "završile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u reci".

Mehanizacija građevinskih firmi raspoređena je na najkritičnijim tačkama kako bi posledice poplava i klizišta u što kraćem roku bile otklonjene ili ublažene.

Navedeno je, da je vodosnabdevanje stabilno, ali da vode trenutno nemaju meštani sela Paune zbog toga što im je isključena električna energija.

Tokom dana vodu će dobiti građani u Ulici Mirka Obradovića i prigradskog naselja Veselinovići. U Valjevo je danas stigao šleper humanitarne pomoći iz Nemačke, koju je poslala humanitarna nevladina organizacija "ASB" za poplavljene u Srbiji i BiH vredna 3,5 miliona dinara.

U Srbiji ta pomoć namenjena je Ljigu, Lajkovcu, Krupnju i Valjevu, a šleper dopremljen u Valjevo sadrži konzerviranu hranu, flaširanu vodu i pakete sredstava za ličnu higijenu.

U Valjevo je stigao i šleper sa namirnicama, vodom, pelenama za bebe i higijenskim sredstvima u okviru pomoći, koju gradovima ugroženim poplavama šalje Republički štab za vanredne situacije.

Humanitarnu pomoć prikupljaju u đaci Valjevske gimnazije i Tehničke škole, a NVO "Dobri ljudi" je u Krupanj poslalo 12 džipova odeće, obuće, hrane, vode za piće i higijenskih sredstava. Danas je započeto i prikupljanje pomoći pri hramovima Valjevske eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Valjevu preko stotinu klizišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2014

Posle poplava, na području Grada Valjeva do sada je evidentirano preko stotinu klizišta, saopštio je danas Štab za vanredne situacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.