Više od 40 mrtvih u nevremenu u Jemenu i Saudijskoj Arabiji

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 40 mrtvih u nevremenu u Jemenu i Saudijskoj Arabiji

U oluji koja je zahvatila severni Jemen stradale su 24 osobe, dok je prošle nedelje u poplavama u Saudijskoj Arabiji poginulo 18 ljudi.
U jemenskoj provinciji Amran, severno od glavnog grada Sane, poginulo je 10 ljudi, javili su bezbednosni izvori i dodali da ima i osoba koje se vode kao nestale.

Više naselja je oštećeno i putevi presečeni nabujalim rekama u Amranu, kao i u provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hadžah, severozapadno od Sane, gde je poginulo 14 ljudi.
Neki su stradali od odrona kamenja ili stena sa jedne planine.
U provinciji Al Havit, južno od Hadžaha, probijena je manja brana što je izazvalo plavljenje polja i oranica i rušenje mostova.
Jake kiše padale su poslednjih dana u Jemenu i Saudijskoj Arabiji, zemljama koje imaju pustinjsku klimu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.