Više ne postoji bojazan od poplava

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više ne postoji bojazan od poplava

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da su stečeni svi uslovi da se posle pet meseci ukine vanredna situacija u Obrenovcu.

Čučković je, gostujući u "Vestima" na TV B92 objasnio da je sada u Obrenovcu obnovljen infrastruktirni sistem koji je bio oštećen u majskim poplavama, izgradnja nasipa se privodi kraju, a opasnosti od poplava nema.

"Infrastrukturno smo zaokružili sistem. Potpuno su bili uništeni toplovodni sistem, vodovodna mreža, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kanalizacija, ulična rasveta... Početkom oktobra je uključeno grejanje, sanirana su oštećenja na mrežama. Nivo reke Save je danas mnogo niži od nivoa redovne odbrane od poplava, kao i Kolubara. Ne postoji više bojazan od poplava", rekao je predsednik opštine Obrenovac.

Kada je reč o nasipima koje su poplave takođe oštetile, Čučkovič je rekao da je trenutno u toku izgradnja dva velika nasipa na Savi, a da su ostali sanirani.

"Trenutno se rade dva velika nasipa na Savi. To je nešto što će biti završeno. Sve je spremno da se ukine vanredna situacija."

Na pitanje kada će svi ugroženi biti u svojim kućama, Čučković je rekao:

"Od 71 pozitivnog rešenja, 10 porodica je dobilo pravo na novčanu isplatu, 17 porodica će dobiti kuću na javnoj površini i ostali su dobili rešenje da im se kuća zida u njihovom dvorištu. Takvih je 44. Kuvajtska vlada pomože u izgradnji 22 kuće, gradnju 14 kuća donirali su Emirati i ostalih 8 gradi EU. Ukoliko bude potrebe za zidanjem još kuća, postoji dogovor o finansiranju sa EU. Kuće koje grade Emirati su u procesu izgradnje i to su zidani objekti, tako da je rok za njihovu izgradnju 60 dana i biće gotovi u tom roku. Što se tiče Kuvajta, u pitanju su montažne kuće, čiji je rok za postavljanje 30 dana."

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čučković: Više ne postoji bojazan od poplava

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2014

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da su stečeni svi uslovi da se posle pet meseci ukine vanredna situacija u Obrenovcu...Čučković je objasnio da je sada u Obrenovcu obnovljen infrastruktirni sistem koji je bio oštećen u majskim poplavama, izgradnja nasipa se privodi kraju,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.