Velike poplave u Ruandi, stradalo najmanje 129 osoba

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 19:03

Velike poplave u Ruandi, stradalo najmanje 129 osoba

U poplavama u zapadnoj i severnoj Ruandi, usled obilnih kiša, stradalo je najmanje 129 osoba, a broj stradalih nastavlja da raste, objavili su lokalni mediji.

Guverner Zapadne provincije Fransoa Habitegeo saopštio je da je u toku potraga za nestalima, prenosi AP. Iz meteorološke agencije Ruande upozorili su da će kiša nastaviti da pada i narednih dana.

Jake olujne kiše počele su prošle nedelje, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dovelo i do aktiviranja klizišta, usled čega je nekoliko kuća uništeno, a pojedini putevi su ostali nepristupačni.

Ministarstvo za upravljanje vanrednim situacijama Ruande ranije je saopštilo da je od januara do 20. aprila usled vremenskih nepogoda poginulo 60 ljudi, kao i da je uništeno više od 1.200 kuća i 2.000 hektara zemljišta širom zemlje.

Delove istočne Afrike, uključujući jugozapad Ugande, takođe su pogodile obilne padavine.

Najmanje tri osobe su se udavile u poplavama prošle nedelje, nakon što je reka izbila iz korita u okrugu Rukungiri u Ugandi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.