Velike poplave u Italiji

Izvor: RTS, 26.Okt.2011, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike poplave u Italiji

Najmanje devet osoba stradalo, a šest se vodi kao nestalo u poplavama koje su posle jakih kiša zahvatile celu Italiju. Bujice uništile mostove pa za neka odsečena područja još nema pravog uvida u stanje.

U velikim poplava u Italiji izazvanim obilnim kišama poginulo je najmanje devet ljudi, a šestoro se vodi kao nestalo.

Poplave su zahvatile sve predele - od severa Italije do ostrva Sicilija na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jugu. Oluja je počela kasno sinoć, a najteže su pogođeni severozapadna obala regiona Ligurija i centralni region Toskana.

Šestoro ljudi je poginulo u selu Borgeto Vara u Liguriji, gde su voda i nanosi vode srušili i jednu zgradu. U priobalnom gradu Monteroso jedna osoba je poginula dok su u Auli u obližnjoj provinciji Masa Kara poginule dve osobe.

Visoki zvaničnik provincije La Specija rekao je da je nestalo najmanje šest ljudi. "Situacija je dramatična, posebno zato što ne znamo šta se dešava u nekim izolovanim zonama", rekla je predstavnica civilne odbrane Renata Brijano.

Prema podacima meteoroloških službi, za nekoliko sati je u tim područjima palo između 200 i 500 mililitara kiše, što je izazvalo izlivanje reka i bujice koje su uništile mostove i izazvale klizanje terena u više manjih mesta.

U Rimu su pljuskovi bili slabiji nego što se previđalo.

Gradonačelnik glavnog grada Đani Alemano potvrdio je da je sitacija dosta različita u odnosu na 20. oktobar, kada je za tri sata palo 120 mililitara kiše. Prema njegovim rečima, u Rimu je tokom poslednjeg nevremena za šest do osam sati palo tri puta manje kiše.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.