Izvor: RTS, 18.Jan.2023, 08:37

Vanredno u Sjenici i Prijepolju; Puzović: Lim se izliva tamo gde mi želimo – na livade i njive

Zboj povećanja vodostaja i izlivanja reka proglašena je vanredna situacija u Prijepolju i Sjenici. Izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole. Na Limu se večeras gradi još jedan nasip, da zaštiti Brodarevo.
Republički hidrometeorološki zavod već treći dan upozorava na obilne padavine. U nekim delovima na jugu i jugozapadu zemlje na snazi je i crveni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meteo-alarm zbog kiše, olujnog vetra i snega. Sektor za vanredne situacije MUP-a i preduzeće "Srbijavode" su u pripravnosti i prate se vodostaji na svim rekama u zemlji. Obilne padavine prave probleme i u Bosni i Hercegovini.

Noćas su se izlili potoci u području Sjenice.
Davor Vidović, načelnik Nacionalnog centra za vanredne situacije, rekao je da je trenutna situacija na teritoriji Prijepolja relativno mirna.
Izlili su se lokalni potoci na teritoriji Brodareva, što nije ugrozilo objekte oko njih.
"Najveći problem nastao je u Sjenici, zbog izlivanja reke Grabovice, koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole. Nadležne ekipe su na terenu i otklanjaju posledice poplave. Životi i zdravlje ljudi nisu ugroženi", navodi Vidović i dodaje da je jedna tročlana porodica evakuisana.

Procene su da bi vodostaj Lima kod Prijepolja mogao da dostigne nivo vanredne odbrane od poplava, a raste i vodostaj Ibra
Potpećko jezero je puno, Lim nadolazi, od ponoći do jutarnjih sati nivo reke je porastao za 70 centimetara, što je pola metra ispod granice vanredne odbrane od poplava. Ovakvoj situaciji doprinose i bujični potoci, javlja izveštač RTS-a.
Obilne padavine najavljene su i za danas na jugozapadu zemlje.
 
Pogledaj vesti o: Poplave u Crnoj Gori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izlila se reka Grabovica u Sjenici, poplavljeno 40 objekata

Izvor: Danas, 18.Jan.2023

Zbog povećanja vodostaja na Limu proglašena je vanredna situacija u Prijepolju. Obilne padavine napravile su probleme u Sjenici. Izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole. Ugrožen i vodostaj i na Ibru.

Nastavak na Danas...

Potop u Srbiji;Uvedena vanredna situacija

Izvor: B92, 18.Jan.2023

Sjenica -- Reka Grabovica izlila se zbog jake kiše kod Sjenice. Poplavljeno je 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole..Načelnik Nacionalnog centra za vanredne situacije Davor Vidović izjavio je da je evakuisana tročlana porodica, a životi...

Nastavak na B92...

Vanredno u sedam opština, za dve osobe se traga u Novom Pazaru; U Kosovskoj Mitrovici evakuisano 120 porodica

Izvor: RTS, 19.Jan.2023, 07:35

Zbog obilne kiše i izlivanja reka, u Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju proglašena vanredna situacija. U Novom Pazaru se traga za dve osobe. Na Limu podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo. Izlila se i reka Bjelica u dragačevskim selima, kao i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.