Vanredno u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu, pronađeno beživotno telo na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022, 10:02

Vanredno u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu, pronađeno beživotno telo na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad

Zbog naglog povećanja vodostaja bujičnih voda u opštini Kozarska Dubica proglašena je vanredna situacija u mestima Svetinja i Draksenić, a ekipe su celu noć i jutros na terenu.

Voda se povukla dvadesetak centimetara, ali je i dale oko 50 domaćinstava, uglavnom pomoćnih objekata, poplavljeno, rekao je za RTRS Đuro Trubarac šef Odseka Civilne zaštite Kozarska Dubica i naveo da nije bilo potrebe za evakuacijom ludi.

U selu Klekovac tri ogromna klizišta prete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pucanju nasipa. Oko 100 ludi punilo je vreće ali je problem, kaže Trubarac, što je teren nepristupačan.

Na području Prijedora poplavljeno je 20 kuća, a zaplavljeno oko 200, izjavio je za RTRS Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Najteže je, ističe, u naselju Vrbice i Topolik, iako se u tim naseljima voda povlači.

Tokom noći nije bilo zahteva za nove evakuacije.

Reka Sana je prešla kotu redovne odbrane od poplava.

U Novom Gradu vanredna mera odbrane od poplava

U Novom Gradu proglašena je vanredna mera odbrane od poplava i sutra neće biti nastave u školama.

Odluku je doneo Opštinski Štab za vanredne situacije u Novom Gradu, prenosi Srna.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je da nadležne službe dežuraju od juče i da se na zahtev građana na kritična mesta šalju pesak i vreće.

Naveo je da su dežurne službe do sada primile 32 poziva građana.

"Svi lokalni vodotoci su izašli iz korita i evidentno je da je pričinjena znatna šteta na infrastrukturi, kao i na objektima gđe je ušla voda", rekao je Drljača.

U protekla 24 sata palo je 98 litara kiše po metru kvadratnom, a bujice su zaplavile puteve i objekte u više gradskih i seoskih naselja.

I dalje je, zbog odrona, u prekidu saobraćaj na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, na izlazu iz Novog Grada, a saobraćaj za putnička vozila preusmeren je alternativni put.

Pronađeno beživotno telo na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad

Beživotno telo pronađeno je danas u Banjalučkoj ulici u Novom Gradu prilikom saniranja odrona na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Prijedor.

Iz policije navode da je u toku uviđaj i da će više informacija biti dostupno po njegovom završetku.

U opštinskom Štabu za vanredne situacije Srni je ranije rečeno da je pronađeno telo za sada nepoznatog muškarca.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da do sada nije bilo prijava o nestalim osobama u ovoj opštini.

Zbog vode na kolovozu u prekidu je i saobraćaj na regionalnom putu u Suhači i put za naselje Šuća, kao i put za Radomirovac u Blagaju.

Sinoć je preventivno isključena trafo-stanica u vikend naselju u Rudicama.

U Karlovcu stanje pripravnosti zbog porasta vodostaja Kupe i Korane

Operativne snage za odbranu od poplava na području Karlovca u stanju su pripravnosti s obzirom na to da su obilne kiše uzrokovale porast vodostaja Kupe i Korane, tako da je poplavljeno i zatvoreno više puteva u prigradskim naseljima, saopštio je danas Stožer Civilne zaštite.

Zatvoreni su putevi u naseljima Selce, Gradac, Kobilić, Karasi, po dva puta u Brođanima i Brodarcima, putevi u Mekušju, Kamenskom, Cerovcu te u Karlovcu, prenela je Hina.

Kako navode iz grada Karlovca, za sada nema dojava o probijanju vode u poslovne i stambene objekte, a Stožer civilne zaštite u kontaktu je sa svim poverenicima civilne zaštite.

Dodaju da je na terenu dovoljna količina vreća, koja će se dodatno dostavljati prema potrebi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) TRI OGROMNA KLIZIŠTA PRETE PUCANJU NASIPA! Vanredna situacija u Kozarskoj Dubici zbog POPLAVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022

Nagli porast vodostaja reka u Prijedoru, Gradišci i Kozarskoj Dubici..Zbog naglog povećanja vodostaja bujičnih voda u opštini Kozarska Dubica proglašena je vanredna situacija u mestima Svetinja i Draksenić, a ekipe su celu noć i jutros na terenu...Voda se povukla dvadesetak centimetara, ali je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U Kozarskoj Dubici ukinuta vanredna situacija, slijedi saniranje štete

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2022

KOZARSKA DUBICA - Vanredna situacija u Kozarskoj Dubici koja je uvedena zbog poplave i obilnih kiša koje su pale na ovom području, ukinuta je jutros u pet časova, potvrdio je za RTRS Đuro Trubarac, šef Odsjeka Civilne zaštite u Kozarskoj Dubici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.